Heerlijke buitentuin met vakantiegevoel.

In het buitengebied van Vinkeveen bewoont deze klant een woonark met aangrenzend aan landzijde een tuin van 11x9m. De tuin moest geheel gerenoveerd worden.
Bijzonder hier is dat de tuin aan drie zijden wordt begrensd door bijgebouwen die zijn verbonden met de ark. Dit zorgt voor een besloten sfeer zonder inkijk van buren.
Mijn klant wenst een tuin met veel kleurrijke vaste planten, siergrassen en een kleine organische vijver. De tuin moet vooral praktisch worden ook omdat de entree is voor de ark. Verder moet er ruimte zijn voor verschillende zitplekken. Kunstobjecten moeten fraai uitkomen.

In de tuin heb ik een paar uitsparingen gemaakt voor verhoogde plantvakken. De omlijstingen zijn van hout die in dezelfde antracietgrijze kleur als de ark en bijgebouwen zijn geschilderd. Daardoor wordt de tuin met gebouwen verbonden. Vaste planten in verschillende kleurcombinaties tezamen met siergrassen komen hierin fraai tot hun recht. Door deze indeling zijn buiten de plantvakken overal zitjes aanwezig. Het pad naar de voordeur wordt ook niet als pad ervaren en is met 160cm lekker ruim.
Voor het ruimtelijke effect is gekozen voor grind, opgesloten in platen. Het grind harmonieert met de aangrenzende vloer in de woonkamer.
De voorzijde van de tuin is beplant met sierperen die lijken op wilgen die in een landelijke gebied thuis horen.

Neem contact op!

Ruim 25 jaar ben ik bezig met het ontwerpen en inrichten van tuinen. Dat doe ik met passie en creativiteit om mijn klanten een verbluffend mooie tuin te bezorgen waarmee zij zich happy voelen. Tuinen voor hun op maat gemaakt en voor elk budget.

Image
© 2022 ellen vriend tuinen | een Artimpresa onderneming